top of page

Derfor har du brug for en køberrådgiver

Dit boligkøb er nok en af de største investeringer du kommer til at gøre i dit liv. Køb af ny bolig er en glædelig begivenhed, men der er også en potentiel risiko forbundet hermed.

Sådan som boligmarkedet er skruet sammen i Danmark er der en skævhed i forholdet imellem boligkøbere og boligsælgere.

 

På den ene side har du sælger og sælgers ejendomsmægler. Sælger hyrer en professionel rådgiver, som udelukkende varetager sælgers interesser.

 

På den anden side har du boligkøber. Boligkøber søger oftest først rådgivning, når handlen er indgået med sælger og der er skrevet under på en købsaftale. Det er oftest for sent!

 

Når boligkøber skal købe ny bolig har mange den opfattelse, at ejendomsmægleren hjælper dem med deres boligkøb.

 

Men sådan forholder det sig ikke!

Hvordan er forløbet som huskøber?

Som huskøber står du som regel på egne ben indtil der er skrevet under på en købsaftale. Herefter søger mange købere rådgivning hos forskellige former for eksperter.

 

Traditionelt søger mange huskøbere køberrådgivning ved en advokat. Advokatens rådgivning er juridisk baseret og denne rådgiver derfor primært om indholdet af købsaftalen.

 

Det er i og for sig også en fornuftig løsning, at søge juridiske rådgivning, til gennemgang af købsaftalen.

 

Men der findes en langt bedre løsning, hvor du får hjælp til dit boligkøb fra start til slut, når du skal købe en bolig.

Du skal have fat i en køberrådgiver, som kan være din sparringspartner og rådgiver i handlen. Du bør også helst finde en erfaren køberrådgiver, der har overblik over hele processen og rådgiver dig fra start til slut, når du skal købe bolig.

Din køberrådgiver må meget gerne have en baggrund som ejendomsmægler. Er din køberrådgiver tidligere mægler kender han/hun alt til boligmarkedet og ved hvordan en bolighandel fungerer.

 

Når du har fået fingre i sådan en rådgiver kan du være tryg ved dit boligkøb.

 

Hjælp til huskøb drives af Nicolai Vinum, som har mere end 20 års erfaring fra ejendomsmægler branchen. Læse mere om hvad Nicolai Vinum kan tilbyde dig på siden hvem står bag. Se også mere om hvilke byer Nicolai allerede har hjulpet købere med at finde drømmeboligen i.

Jo tidligere du vælger at få køberrådgivning jo bedre

​For at få den bedste rådgivning er det en rigtig god ide at involvere din køberrådgiver så tidligt i huskøbet som muligt. En køberrådgiver med baggrund som ejendomsmægler er en erfaren forhandler og kan tilbyde dig meget mere end juridisk rådgivning ved køb af bolig. Din køberrådgiver kan også forklare dig om købsprocessen og sørger for alt det vigtige.

Køberrådgivningen indeholder selvfølgelig altid juridisk rådgivning, men en køberrådgiver kan også rådgive om både pris og vilkår ved dit boligkøb. Så har du en køberrådgiver bliver dit boligkøb mere trygt og du ender ofte med at spare penge.

 

Er du førstegangskøber kan du med fordel starte med at kontakte os for en snak om hvad vi kan hjælpe dig med. Nicolai sidder klar ved telefonen hver dag fra 9.00 - 21.00. Så ring blot 9393 0678 eller send en mail til mail@hjaelptilhuskoeb.dk.

Din professionelle køberrådgiver hjælper med at indgå en handel der tilgodeser dine interesser. Det har ofte stor betydning for dit boligkøb, at handlen indgås på de rette vilkår og at der er taget højde for dine interesser og prisen når aftalen skal indgås.

 

Ved boligkøb er der ofte forhold ved boligen som ejendomsmægleren ikke må rådgive dig om, men kun oplyser dig om. Så er det godt at have en rådgiver, som ved hvad disse forhold kan have af betydning for dig som køber.

 

Det kan være, at der er følgende forhold ved boligen:

 • Tinglyste servitutter

 • Olietank - nedgravet eller overjordisk

 • Bygninger der ikke er med på BBR-ejermeddelelsen

 • Ulovligt indrettede / benyttede bygninger

 • Indholdet i en tilstandsrapport

 

Når din køberrådgiver gennemgår ejendommen, ejendommens dokumenter og købsaftalen med dig får du hjælp med de juridiske konsekvenser boligkøbet har for dig. Sammen kan I også lægge en forhandlingsstrategi der tilgodeser dine interesser og gør dig tryg ved boligkøbet.

 

Et boligkøb handler ikke altid kun om at spare penge. Der kan også være forhold ved boligen, som din rådgiver opdager, når denne gennemgår dokumenterne, der gør at du skal tænke dig om en ekstra gang inden du køber.

 

Det kan også være, at forholdene i tilstandsrapporten eller ved nogle af ovenstående punkter gør, at dit boligkøb bliver dyrere end først antaget. Det vil din køberrådgiver tage med i forhandlingen af pris og vilkår, som køberrådgiveren har med sælger og sælgers mægler.

 

Så jo før du får fat i en køberrådgiver jo bedre et boligkøb kan du gøre. Og selvom en køberrådgiver koster nogle penge er det sikkert, at køberrådgiveren er tjent hjem alene alene ved at få prisen på boligen forhandlet ned for dig!

Underskrift af købsaftale.jpg

Få en gratis screening af din købsaftale

Hjælp til huskøb tilbyder at lave en gratis og uforpligtende screening af den købsaftale, som du skal til at underskrive. Så kan du sikre dig, at vi efterfølgende får tid til at gennemgå indholdet med dig, inden aftalen er endelig bindende for dig.

Der skal gerne være et rådgiver forbehold i købsaftalens afsnit 11. Se efter denne tekst:

"Forbehold for købers rådgivers godkendelse"

Nærværende handel er fra købers side betinget af, at dennes rådgiver, jf. købsaftalens afsnit 10, godkender handlen i sin helhed. Indsigelser skal være sælgers ejendomsmægler skriftligt i hænde senest kl. [xx] [ xx] hverdage efter købsaftalen er underskrevet af begge parter (ekskl. underskriftsdagen). Såfremt indsigelser ikke er fremkommet inden fristens udløb, er handlen bindende for køber, bortset fra evt. fortrydelsesret efter lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom. Der skal for god ordens skyld gøres opmærksom på, at fortrydelsesfristen efter loven løber sideløbende med indsigelsesfristen efter nærværende bestemmelse.

(Kilde: Dansk Ejendomsmæglerforenings standardfrase)

I min godkendelse af handlen har jeg efterfølgende mulighed for at vende tilbage til sælger med eventuelle korrektioner af aftalen, hvis der skulle være brug for det. Og hvis du opdager, at boligkøbet alligevel ikke var det ikke var rette for dig, kan du komme ud af aftalen, uden at skulle bruge din lovpligtige fortrydelsesret, som koster 1% af købesummen. Læs mere om fortrydelsesret ved huskøb.

Hos Hjælp til huskøb får du køberrådgivning ved boligkøb. Det vil sige, at du først skal betale for køberrådgivningen når du køber en bolig. Bliver din handel ikke til noget er vores rådgivning således gratis.

Ring til Nicolai på telefon 9393 0678 for at få screenet din købsaftale gratis og uforpligtende. Nicolai sidder klar alle dage fra 9.00 til 21.00.

Du kan også sende købsaftalen direkte til Hjælptilhuskøb ved at trykke herunder:

Hvad kan en køberrådgiver hjælpe dig med?

Køberrådgiveren laver en gennemgang af boligen, ejendommens dokumenter og varetager dine interesser i forhold til din nye bolig. Under gennemgangen har køberrådgiver primært fokus på købsaftalen, da det er handlens helt centrale dokument.

Når køberrådgiveren gennemgår købsaftalen kan der være forbehold i handlen som du skal være særligt opmærksom på. Køberrådgiveren skal godkende købsaftalen før boligkøbet er endeligt. Du får dermed en mulighed for at fortryde handlen, så du ikke skal gøre brug af din fortrydelsesret, som koster penge.

 

Køberrådgiveren tager udgangspunkt i dine ønsker, når han udarbejder sin godkendelse.

En køberrådgiver kan også hjælpe med mange andre aspekter ved køb af fast ejendom:

 • Finde den rigtige bolig for dig

 • Undersøge boligens stand

 • Vurdere prisen på boligen

 • Forhandle prisen på vegne af dig

 • Forhandle vilkårene for hushandlen for dig

 • Gennemgå alle boligens dokumenter

 • Rådgive dig om indholdet af relevante dokumenter og hvad dette betyder for dig

 • Gennemgå købsaftalen og sikre at den dækker den aftale du og sælger har indgået

 • Rådgive dig om indholdet af købsaftalen og hvad den juridiske konsekvens er for dig

 • Rådgive omkring hus- og ejerskifteforsikring.

 • Rådgive om behov for samejeoverenskomst, testamente osv.

 • Koordinere imellem bank, ejendomsmægler og dig som køber

 • Sørge for at skødet bliver tinglyst rettidigt

 • Gennemgå refusionsopgørelsen (En refusionsopgørelse er en periodeopgørelse, hvor ejerudgifterne fordeles, så parterne betaler for egen ejerperiode)

At købe bolig er en kompleks proces, hvor der er meget på spil for dig som boligkøber. Derfor bør du kraftigt overveje at få hjælp af en køberrådgiver, som kan hjælpe dig hele vejen.

Hvor meget koster en køberrådgiver?

Priserne på køberrådgivning varierer fra rådgiver til rådgiver. Mængden af rådgivning varierer også imellem de forskellige køberrådgivere. Nogle tager sig kun af det juridiske, andre udarbejder kun godkendelse, skøde, refusionsopgørelse mv.

Min mission med at starte Hjælp til huskøb er, at jeg vil være din rådgiver ved køb af fast ejendom. Jeg kan bidrage med en stor erfaring med forhandling Og du kan få hjælp med alt det juridiske omkring din nye bolig. Du kan altså få hjælp og trække på al min viden og erfaring med boligmarkedet og boliger.

 

Og jeg vil være med hele vejen fra boligkøbet er en god ide til handlen er endelig!

 

Jeg rådgiver udelukkende boligkøbere, så du kan trygt overlade rådgivningen til mig. Jeg vil ikke forsøge at sælge dig andet end god rådgivning ud fra dine interesser.

 

Derfor indeholder køberrådgivning fra Hjælp til huskøb altid den traditionelle køberrådgivning af mere juridisk karakter. Jeg tilbyder også at forberede dig til forhandling med sælgers ejendomsmægler - eller helt at overtage forhandlingen med ejendomsmægleren. Du bestemmer! Jeg stiller al min viden og erfaring med bolighandel til din rådighed igennem hele forløbet.

Få den bedste køberrådgivning

Hjælp til huskøb rådgiver dig om alt der har med dit boligkøb at gøre. Jeg er din køberrådgiver igennem hele processen og vil gøre alt for at skaffe dig en den bedste kombination af pris og vilkår. 

Jeg ved, at det der har stor betydning for dig er, at det der måske startede som en god ide ender med et trygt boligkøb Derfor er jeg med dig igennem hele processen som guide, hjælper og rådgiver.

Kontakt mig for at få afklaret hvordan jeg kan hjælpe dig med i din bolighandel.

Hjælp til huskøb tilbyder køberrådgivning uanset om du skal købe hus, lejlighed, andelsbolig, sommerhus eller nedlagt landbrug. Ring på telefon 9393 0678 eller bliv ringet op af Nicolai ved at udfylde vores kontaktformular.

Har du spørgsmål til dit boligkøb?

Så er du landet det rette sted

Kontakt mig for en uforpligtende snak om hvad jeg kan hjælpe dig med.

 

Jeg sidder klar ved telefonen hver dag fra 8.00 - 21.00.

Ring 9393 0678

Portræt af Nicolai Vinum
bottom of page